Receptes, Vida Saludable

Llavors de Fenigrec

El fenigrec és una planta originària d’Àsia, i si estàs llegint aquest post és segurament perquè t’interessa saber l’ús que pots donar a les seves llavors. Les llavors de fenigrec s’han fet servir tradicionalment com a espècia culinària i medicinal. LÍndia és el màxim productor mundial d’aquesta llavor.

En el seu ús culinari, les llavors de fenigrec es consumeixen tradicionalment torrades per destacar el seu aroma lleugerament dolç. Moltes o senceres, les pots fer servir per donar sabor a tota mena de plats. També s’usen per espessir receptes. Sigui com sigui, són una bona elecció si vols tenir una aportació afegida de fibra i minerals, com el ferro i el magnesi.

En el seu ús medicinal, té un llarg historial d’aplicacions en la medecina tradicional xinesa. S’ha fet servir per a tractaments de la pell o, consumit en forma de te, s’utilitza molt per millorar la producció de llet en dones en etapa de lactància. Alguns estudis suggereixen que la producció de llet es va incrementar quasi el doble en aquelles dones que van consumir fenigrec.

Per suposat, et recordem que és necessari consultar amb un especialista si tens dubtes respecte al seu ús o als seus efectes, abans de prendre’l en un període tan sensible como el postpart.

D’altra banda, s’ha fet algun estudi investigant el seu efecte en la libido masculina, i els resultats suggereixen que pot millorar la sensació de desig sexual i la vitalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *