Receptes, Vida Saludable

Coneix la Farina de Yuca

Alguns ens comenteu que us sorprèn la quantitat de tipus de farina disponibles avui en dia. A botigues com Bon Granel, tenim una àmplia diversitat de tipus de farina.

Que tinguem tanta varietat disponible és un bon senyal perquè indica que estem recuperant menjars que es feien servir tradicionalment i que poc a poc es van abandonar per prioritzar uns pocs tipus més comercials. La varietat alimentària va directament relacionada amb la biodiversitat! És important que recuperem la diversitat alimentària; primer perquè cada espècie està adaptada al seu entorn de cultiu i per tant necessita menys recursos. Segon, perquè cada espècie alimentària ens permet recordar les receptes que es feien servir tradicionalment a cada lloc.

En el cas de la farina, durant les darreres dècades s’ha prioritzat clarament la de blat. Però, antigament i en certes zones del nostre país, la farina de sègol, de blat de moro, de fajol, o fins i tot de castanya, eren molt populars i part de la gastronomia tradicional.

A altres països, la farina de iuca és un ingredient amb unes arrels antiquíssimes. Voleu descobrir-la?

La farina de iuca prové d’un tubèrcul alt en carbohidrats i en fibra dietètica. Millora el sistema immune i digestiu.

Segons alguns estudis, la iuca pot reduir la inflamació del sistema digestiu i millorar el trànsit. També s’ha utilitzat tradicionalment per tractar la diarrea.

Consumir farina de iuca, per tant, és una manera de consumir aquest tubèrcul altament nutritiu i beneficiar-se del seu afegit en fibra, lliure de gluten i altament digestiu.

A l’hora de fer-la servir, podeu fer-ho en aquelles receptes que accepten una farina grossa i que no necessiten el gluten com a estructurant de la recepta. És a dir: podeu fer servir farina de iuca per fer tortitas (parlem de les truitetes de blat de moro per preparar, per exemple, burritos), galetes, brownies, farinetes…

Després d’elaborar la farina de iuca amb el tubèrcul complet, molts cops es processa la polpa per aconseguir el midó de iuca. El midó de iuca és semblant a la farina fina de blat de moro (la maicena), i la podeu fer servir com a substitut de l’ou, per lligar salses, etc.

Els dos estan disponibles a la nostra botiga, per enriquir el teu rebost amb més i més opcions. El límit és a la nostra imaginació!

One thought on “Coneix la Farina de Yuca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *